Curs de Mecanografia

Pràctiques per alumnes amb ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AMPA

Lliçó 9 - Practicar abans de l'avaluació 5

Exercici 1

No era un dia qualsevol per als comerciants i mariners del pailebot San Esteban, que el 1768 va salpar de Catalunya en direcció a Amèrica...
Exercici 2

Les tensions entre els Estats Units i la Xina per l'ús de les tecnologies del país asiàtic han arribat aquest dimarts fins a la fira tecnològica de Barcelona...
Exercici 3

El departament d'Estat està fent una forta campanya contra la tecnologia xinesa –sobretot, Huawei– com a avantsala de l'arribada de la cinquena generació de xarxes mòbils.
Exercici 4

La fita, i tot el que va comportar, actua com a eix vertebrador de Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana, l'exposició permanent amb què el Museu Marítim engega una nova etapa.
Exercici 5

L'impacta de la nova ruta comercial va propiciar l'aparició d'escoles navals, on assistien els nens que volien ser capitans. Les classes eren obligades per saber com fer front a les condicions i la distància que imposava la nova ruta.
Exercici 6

L'Hospital Clínic de Barcelona és el primer hospital català que compta amb un quiròfan connectat amb 5G. De fet, Josep Maria Campistol, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha assegurat que l'objectiu del centre és tornar l'any vinent al Mobile amb més novetats.
Exercici 7

Des de l'entorn del vestidor del Barça expliquen que si Gerard Piqué no havia sigut abans un dels capitans és perquè futbolistes de pes com Andrés Iniesta no se n'acabaven de refiar. No era un tema futbolístic, evidentment. Era una qüestió de personalitat, pel seu caràcter extravertit i l'habilitat -encertada o no- de ser a totes les salses.
Exercici 8

Després de l'acord amb els San Antonio Spurs per rescissió de contracte, Pau Gasol ha fitxat pels Milwaukee Bucks. La franquícia ha fet oficial la seva incorporació. "Estic molt il·lusionat d'iniciar nova etapa en una franquícia de l'altura dels Bucks. Soc un jugador d'equip i afronto aquest nou repte amb el compromís i la motivació d'aportar valor i col·laborar al màxim a aconseguir el somni dels aficionats”.
Exercici 9

Marta Pessarrodona ha guanyat la 51 edició del Premi d'Honor dels Lletres Catalanes que atorga Òmnium Cultural. Es tracta de la sisena dona en rebre aquest reconeixement, dotat en 20.000 euros, i que es lliurarà el mes de juny al Palau de la Música Catalana. Va néixer a Terrassa, 1941, és poeta, assagista, traductora, narradora, crítica literària, editora i articulista. Per segon any consecutiu, el guardonat no ha rebut la trucada directa del president de Òmnium, que està en presó preventiva, sinó una carta de Jordi Cuixart.
Exercici 10

Resulta bastant curiós recórrer la immensa Avinguda Karl Marx de Berlín, amb un disseny soviètic que en gran mesura es manté inalterable, per buscar un museu dels videojocs. De fet, el taxista que ens porta arriba a dubtar que Google no li hagi jugat una mala passada i el museu hagi deixat d'existir. El conductor, després de dubtar diverses vegades, acaba parant en el número 93 d'aquesta artèria berlinesa. A la planta baixa d'un immens edifici soviètic ens trobem amb el Computer Spiele Museum. La seva història és una cosa convulsa. Encara que va sorgir en la dècada dels 90, durant diversos anys es va tancar i només va funcionar com a pàgina web.
P U B L I C I T A T

A L'Escala comptem amb professionals de tota mena, si voleu que aparegui la vostra empresa, demaneu informació

Comercial Sanimat a l'Escala, tot en material de construcció i reforma

Comercial Sanimat

Comercial Sanimat, empresa de més de 35 anys de antigüitat a l’Escala. Especialitzada en la venda de material de construcció i accessoris per la llar, reformes de cuines i banys.

Més informació


Piscines i recs Alabau a l'Escala, matrial per a piscines i manteniment

Piscines i recs Alabau

Alabau Piscines i Recs. Empresa familiar amb més de 15 anys d’experiència professional en la construcció de piscines, instal·lacions de recs i manteniment de jardins.

Més informació

Centre d'operacions