Grup GC, la comunicación CONTACTE INFORMÀTICA INICI
Facebook de Grup GC Online El Twitter del Grup GC Online El Twitter del Ingeniería Informática LinkedIn del Grup GC Online Instagram del Grup GC Online Los Brogger del Grup GC Online
TECNOLOGIA

TENIM CLAR CÓM APRENDRE LES NOVES TECNOLOGIES?

Aprendre la Informàtica, potser que representi una preocupació per als usuaris? Els usuaris condicionen l’aprenentatge als Sistema Operatiu que utilitzen? És més fàcil i còmoda utilitzar un Mòbil que un Ordinador? Influeix l’edat en la tasca d’aprendre les Noves tecnologies? Li treus partit als teus equips informàtics?
2017-04-30 18:03:15 Una cosa és aprendre la Informàtica, i un altre és aprendre a utilitzar els nostres equips informàtics. Són dos consideracions totalment aliens, per una banda, per aprendre la informàtica es necessita d’un llarg procés d’aprenentatge mitjançant un Institut, Acadèmia, o realitzant estudis en una Facultat d’Informàtica. En canvi, aprendre a utilitzar el nostre equip informàtic, es troba en una altre línia, on l’usuari que vol treure profit del seu equip (un ordinador, una tableta o un mòbil), no necessàriament necessitarà un gran coneixement de la Informàtica, és una qüestió molt més senzilla a tenir en compte.

CÓM ÉS L’APRENENTATGE DELS USUARIS DELS MÒBILS O TABLETES?

Els usuaris de mòbils o tabletes, en general, no troben cap problema per conèixer la seva maquinària i treure-li el màxim profit. Són aquells que sense cap preparació prèvia, s’arrisquen a esbrinar-ho tot: “Perquè serveix això, i si vaig aquí què aconsegueixo”. La seva primera tasca és la de conèixer el que té a la mà, i per tant, vol conèixer cóm funciona el seu aparell, s’interessa per tot, així com per la resta de components: el carregador, la bateria, el botó d’encès, l’entrada del pin, la pantalla, el desplaçament dels menús, les principals funcions, la barra d’eines, la eina de configuració, l’utilització de la càmera, el so, la connexió Wifi, el teclat, els accessoris, etc., finalitzant el seu aprenentatge amb l’utilització de les aplicacions del sistema, i així poder fer trucades, arxivar contactes, connexió a les Xarxes Social, fer fotos, enviar fotos, etc. Tècniques que haurà après en un obrir i tancar d’ulls. L’usuari no ha trigat molt en convertir-se en un expert en el domini del seu Mòbil o Tableta, increïble però cert, el fet de no parar-se a pensar en “no sé si ho podré fer-ho”, l’ha portat a dominar amb seguretat i confiança el maneig del seu aparell, aconseguint, finalment, un estat de satisfacció per la seva inversió.

CÓM ÉS L’APRENENTATGE DELS USUARIS DELS ORDINADORS O PORTÀTILS?

Un ordinador o un portàtil, sigui PC o Mac, està compost per una maquinària similar a la que es podem trobar en un Mòbil o en una Tableta, però en una mida més visible i considerable. Una Torre o Ordinador de sobretaula, o un Portàtil, porta un teclat, un ratolí, extern o incorporat, amb o sense fil, una pantalla, un cable de connexió elèctric, un cable de connexió a Internet, un botó o tecla de connexió i desconnexió Wifi, un micròfon, una càmera, uns connectors USB, llapis USB, impressora, reproductor, projector, i poca cosa més. A partir d’aquí, conèixer la utilitat de tots ells és la principal tasca a seguir.
Com hem dit al principi, per aprendre a utilitzar el nostre ordinador, no necessàriament tenim que ser experts en Informàtica, si tenim la sort d’estrenar un ordinador, el primer pas serà la d’identificar i conèixer la nostra maquinaria, els seus components i el corresponent funcionament. La resta vindrà després, perquè si ja tenim clar de cóm funciona el nostre equip, el camí per aprendre les aplicacions representarà tota una diversió. Ho sigui, el mateix que representaria conèixer un Mòbil o una Tableta.

LA CONCLUSIÓ

Podrien dir que els usuaris del Mòbil o Tableta, no es preocupen per un aprenentatge previ, fan el que faria qualsevol nen amb la seva joguina, sense preocupació, ni dubtes, i es llencen directament al coneixement del seu aparell. En canvi, els usuaris d’Ordinadors no fan el mateix, possiblement perquè un Ordinador o Portàtil no es troba en la categoria de una joguina, per tant, hi ha més respecte i por a espatllar l’equip, encara que avui dia el preu d’un Mòbil és igual o superior al preu d’un portàtil. Doncs, això no té perquè ser així, haurien de tenir cura del que fan els usuaris de Mòbils o Tabletes, ja que no serveix de res condicionar a no toquejar l’aparell per por d’espatllar l’equip.
El resultat dels avenços dels alumnes que reben classes al Centre Cívic Camp dels Pilans, en el transcurs d’aquests dos mesos, ha estat molt positiva. Tots han guanyat en confiança a l’hora d’obrir el seu ordinador, i de conèixer més de què va la seva maquinària, dels components interns i externs que completen el seu equip, així com la pràctica en la utilització del Pen (USB), la seva Impressora, el seu Wifi, la utilitat que li ofereix el seu teclat i el seu ratolí a l’hora de combinar opcions.
Hem aconseguit que els nostres alumnes tinguin una vida més agradable i amigable amb el seu ordinador, i això és tot un repte!
SI HO DESITJA, POT ENVIAR-NOS ELS SEUS COMENTARIS DES D'AQUEST ENLLAÇ: FORMULARI DE CONTACTE. Gràcies!

P A T R O C I N A D O R S

Copyright © 2016. Tots els drets reservats. Disseny i Desenvolupadors Grup GC