Curs de Mecanografia

Pràctiques per alumnes amb ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AMPA

Lliçó 15 - Concentració i Tècnica: La Rosa Groga a Sant Jordi

En aquesta lliçó dins del texte, existeixen errors. Fes les correccions.

Exercici 1

La rosagroga entra amb força a les floristeries durant la Diada de sant Jordi d'aquest any,la gran cita amb la cultura a Catalunya. carrers i places s'inunden de llibres i roses, es veurà esquitXada per la presència de 6P0.000 roses grogues, una xifra, almEnys, deu vegades superiOr a l'habitual.
Exercici 2

El president del Gremi de Floristes de catalunya, Joan Guillén, ha justificat aquest dijouus l'altíssima demanda a causade la campanya d'Òmnium Cultural.La campanya es va iniciar al març, on es convida a comprar una Rosa d' aquest color en solidaritat amb els líders independentisttes empresonats.
Exercici 3

La rosa tradicional vermella serà la protagonista de Sant jOrdi, on Guillén ha explicat que els floristeas esperen vendre flores vermelles, un 10% més que el 2017.el sector justifica aquesta elevada xifra per la "creixennt recuperació econòmica" i el fet que la festiVitat tingui lloc dillunSs, dia laborable.
Exercici 4

El Gremi de Llibreters de Catalun ya també es mostra"optimista" per la venda de lLibres, encara que no es marca cap objectiu pel " context d'incertesa actual". L'any passat el sector va facturar 2U1,80 milions d' euros, un 4% més que el 2016. miquel Dornay, president del Consell de Gremiss del Comerç.
Exercici 5

ha reivindicat la festivitat en el Dia Internacional del LLibre en uns "moments convulsos e n els quals necessitem donar a la nostra ciutadania motiUs d'alegria". La directora General de Comerç,M. Vilalta ha celebrat Sant Jo rdi com una tradició de "cohesió " entre les persones i que demostra "coM mostrem Catalunya al món".
Exercici 6

La generalitat i el Govern van començar fa unany el camí perquè Sant Jordi sigui reconEguda com a Patrimoni Immaterial per la UNeSCO. Un procés, ara "parat" , segons Guillén, per l 'actual clima polític i la intervenció del Govern català per l'article 155.
Exercici 7

El Gremi de Llibreters ha convidat una vinNtena de periodistes Estrangers perquè "visquin la Di ada en persona"des de la Casa dels punxes. Des del Gremi de Flequers, Jaume beltrán, ha anunciat el concurs del pa de Sant Jordi per celebrar el 30 aniversari d'aq uest aliment fet amb sobrassada i nOus.
Exercici 8

El regidor de Comerç de l'Ajuntament de barcelona, Agustí Colom,ha anunciat que la capital catalana acollirà 3.892 parades de ROses. Joan Guillén, que considera que la ciutat n'està "saturAada". Ha demanat un "p la de reubicació" de les parades que, segonS el seu criteri, no haurien de superar les 2..500.
Exercici 9

També ha assenyalat els "3.000 llocCs amb galledes d'aigu a" de persones que venen senSe llicència i el " fenomen d'empreses que utilitzen estudiants. Colom ha contestat que el Consistori "controla" les vendes sense llicència, però, aquest, no pot ser "més exhaustiu" a causa dels TrebaLls de la Guàrdia Urbana.
Exercici 10

La policia local intensificarà dilluns els co4ntrols de seguretat.Es tancarà al trànsit el carrer Consell de cent, entre passeig de Gràcia i Ra3mbla de Catalunya. Els dOs carrers que concentren la ma joria de les 980 paradeas de llibres que albergarà barcelOna.
P U B L I C I T A T  ·  P A T R O C I N A D O R S

A L'Escala comptem amb professionals de tota mena, si voleu que aparegui la vostra empresa, demaneu informació

Comercial Sanimat a l'Escala, tot en material de construcció i reforma

Comercial Sanimat

Comercial Sanimat, empresa de més de 35 anys d'antigüitat a l’Escala. Especialitzada en la venda de material de construcció i accessoris per la llar, reformes de cuines i banys.

Més informació
Piscines i recs Alabau a l'Escala, material per a piscines i manteniment

Piscines i recs Alabau

Alabau Piscines i Recs. Empresa familiar amb més de 15 anys d’experiència professional en la construcció de piscines, instal·lacions de recs i manteniment de jardins.

Més informació
Venda de productes informàtics

Magda Prats

Empresa fundada el 1992, ubicada a Torroella de Montgrí. Es dedica a la venda de productes informàtics, recanvis, ordinadors, portàtils, tablets, consumibles i accessoris.

Més informació
C E N T R E   D ' O P E R A C I O N S