Curs de Mecanografia

Pràctiques per alumnes amb ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AMPA

Lliçó 16 - Concentració i Tècnica: El Dia del Llibre i de la Rosa

En aquesta lliçó dins del texte, existeixen errors. Fes les correccions.

Exercici 1

El 23 d'abril ha estAt el Dia del Llibre i de la rosa des del 193 1. any rere any, l'epicentre de la festa ha sigut Barce lona i la seva diada de Sant JorDi. Data que tambécommemora la mort del novelista, pOoeta, i dramaturgo miguel de Cervantes i de William Shakespeare, dramaturgo , poeta i actor anglés
Exercici 2

les mesures de confinament per afrontar el coro navirus han forçat que la Cambra del Llibre de catalunya ajorni la festivitat al 23 de julIol. la decisió, tot i que és inusual , no és inaudita : fins a vuit vegades s' havia canviat anteriorment la cita al caLendari, com va ser el cas de l'any 1933.
Exercici 3

La primera ocasió en Què el dia del llibre no es va celeb rar un 23 d'abril va ser el 1933 , explica la periodista i gestora cultural Carme pOlo. La raó no va ser de força major, com pot ser una epidèmia: Sant Jordi queia aquell aNny en diumenge i, com que era festiu , les llibreries no podien obrir .
Exercici 4

polo resumeix a la seva obRa les vuit edicions en què la gran jornada literària no va ser un 23 d' abril,els precedents de l'actual cancel·lació per motiU de la pandèmia. el volum, il·lustrat amb fotografies de ricard lobo, és un repàs de la història de la festa des de ls seus inicis entre el 1N926 i el 1930x, quan es convocava el 7 d' octubre.
Exercici 5

La diada del llibre va salTar de l'octubre a l'abril perquè , com subratlla Polo, la primavera Era un moment òptim climatològicament.Després d'aquell primer cas , el del 19 33, les dues modificacions següent al calendari es van produir durant la gUerra Civil
Exercici 6

El 1937 es va substituir per una fira de tress dies, del 3 al 5 de juny.Un decret de Cultura anunciava el 19 d'abril que el certamen s'Ajornaria fins aL maig. el conflicte a la rereguarda que va succeir aquell mEs entre els partits lleials a la generalitat i les forces anarquistes va forçar una seGgona pròrroga.
Exercici 7

El diari La Publicitat assegurava el 3 de juny que " les circumstàncies en aquests dies tan terribles" feien "encara més simpà tic" l'esdeveniment. la nostra festa del llibre sempre ha tingut un esperit combatiu . Per aquest esperit combatiu va néixer,en els temps gens propicis per a la catalanitat ila cultura.
Exercici 8

la situació de la contesa bèl·lica el 1938, amb catalunya ocupada per les tropes franquistes i la producció de les impreMtes sota mínims ,es va fer el 15 de juny. El 19+43, amb les Cambres del Llibre de barCelona i de MaDdrid derogades i substituïdes per l'Institut Nacional del Llibre Espan yol, fin a 1 de maig
Exercici 9

L' any 1950, SanT Jordi va tornar a coincidir en diumenge i , tal com va passar el 1933, perquè les botigues no obrien en diumenge,es va avançar al 22 d' abril. en tres ocasions, el 1962,1973 i 1984 , el dia del llibre va canviar de dateEs perquè el 23 d'abril era dilluns de Pa0squa i coincidia amb el trAadicional lliurament de la mona . El 1962es va traslladar al 12 de maig , coincidint amb un congrés interna-cional d'editors que es feia a BarceloNa.
Exercici 10

El 1973 i eEl 1984 es va optar pel 27 d'abril, dia de la Mare de déu de MontsErrat, patrona de Catalunya juntament amb San9t Jordi.El coronavirus ha suposat la primerRa suspensió de Sant J0rdi per una emergència sanitària , tot i que altres gEneracions han passat per tràngols similars.La dramaturga Sarah ruhl recordava fa un mes a The New YorK Times que els teatres de londres van tancar a finals del s. XVI per una epidèmia de pesTa bubònica.
P U B L I C I T A T  ·  P A T R O C I N A D O R S

A L'Escala comptem amb professionals de tota mena, si voleu que aparegui la vostra empresa, demaneu informació

Comercial Sanimat a l'Escala, tot en material de construcció i reforma

Comercial Sanimat

Comercial Sanimat, empresa de més de 35 anys d'antigüitat a l’Escala. Especialitzada en la venda de material de construcció i accessoris per la llar, reformes de cuines i banys.

Més informació
Piscines i recs Alabau a l'Escala, material per a piscines i manteniment

Piscines i recs Alabau

Alabau Piscines i Recs. Empresa familiar amb més de 15 anys d’experiència professional en la construcció de piscines, instal·lacions de recs i manteniment de jardins.

Més informació
Venda de productes informàtics

Magda Prats

Empresa fundada el 1992, ubicada a Torroella de Montgrí. Es dedica a la venda de productes informàtics, recanvis, ordinadors, portàtils, tablets, consumibles i accessoris.

Més informació
C E N T R E   D ' O P E R A C I O N S