Curs de Mecanografia

Pràctiques per alumnes amb ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AMPA

Lliçó 9 - Practicar abans de l'avaluació 5

Exercici 1

La torre de defensa de l'any 1598, erigida a 96 metres sobre el nivell del mar, és el senyal d'identitat de la muntanya de Montgó.
Exercici 2

Geogràficament, l'Alt Empordà està situat al sector nord-oriental de Catalunya. La comarca fa frontera amb França, amb els Pirineus axials, on dominen les roques granítiques i pissarrenques.
Exercici 3

Diu una antiga llegenda africana que el vell Gran Visir de Timbuctú, havent endevinat a través dels astres que la seva fi s'acostava i que no tenia descendència, va decidir deixar el seu regne a l'home més savi...
Exercici 4

Des que l'atacà un calamar gegant, a en Roc Tempesta, l'explorador baliga-balaga, li vénen tots els mals si se submergeix sota l'aigua. Tanmateix, un monstre antediluvià està espantant la gent d'un remot llac dels Alps.
Exercici 5

La Posidònia Oceànica o alga de vidriers va evolucionar a la terra i va tornar al mar fa milions d'anys. Com a planta que és, té arrels, tija i fulles; i pot donar flors i fruits amb llavors, que s'anomenen "olives de mar".
Exercici 6

En ciutats i pobles, la preséncia d'escultures i altres obres artístiques al carrer no sol formar part d'una planificació preconcebuda sinó que aquestes, generalment, s'han anat incorporant al paisatge urbà a partir de diverses iniciatives i disponibilitats.
Exercici 7

La mar Mediterrània, o el mar Mediterrani, és una mar continental situada entre Europa, l'Àfrica i Àsia. És el bressol de moltes civilitzacions occidentals de l'edat antiga. Prové d'una mar anterior més gran, anomenada Tetis.
Exercici 8

El cometa Halley és un cometa periòdic, gran i brillant, que orbita al voltant del Sol cada 76 anys de mitjana, encara que el seu període orbital pot oscil&midott;lar entre 74 i 79 anys. És un dels més ben coneguts i més brillants dels cometes de període curt del cinturó de Kuiper.
Exercici 9

Els aiguamolls de l'Empordà constitueixen el conjunt de mar més important de Catalunya, després del delta de l'Ebre. L'actual zona protegida és la resta d'una extensa àrea que antigament ocupava gran part del litoral de l'Empordà i constitueix el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.
Exercici 10

Aquesta història no té argument, ni introducció, ni nus, ni desenllaç, ni cap ni peus, però té quaranta-quatre testes, quatre potes i dues ales. Els crítics literaris que pateixen esgarrifances quan un llibre fuig de mare i també els lectors ganduls que consideren que llegir és una cosa horrible faran bé de tancar el llibre i engegar la televisió.
P U B L I C I T A T

A L'Escala comptem amb professionals de tota mena, si voleu que aparegui la vostra empresa, demaneu informació

Comercial Sanimat a l'Escala, tot en material de construcció i reforma

Comercial Sanimat

Comercial Sanimat, empresa de més de 35 anys de antigüitat a l’Escala. Especialitzada en la venda de material de construcció i accessoris per la llar, reformes de cuines i banys.

Més informació


Piscines i recs Alabau a l'Escala, matrial per a piscines i manteniment

Piscines i recs Alabau

Alabau Piscines i Recs. Empresa familiar amb més de 15 anys d’experiència professional en la construcció de piscines, instal·lacions de recs i manteniment de jardins.

Més informació

Centre d'operacions